Hotel Mumbai

Sprog: Engelsk - Undertekster: Dansk

27. August 2019

Læg i kalender Køb billet
Tidspunkt: Kl. 18.00
Sted: Kunstbiografen Pris: Forsalg: 90 kr.

I november 2008 foretager jihadister fra Pakistan en række ødelæggende angreb på tværs af Mumbai, der kaster Indiens mest populære by ud i kaos. Under den tre dage lange konfrontation tog disse bevæbnede mænd det legendariske Taj Mahal Palace Hotel, med over 500 gæster og ansatte, som gidsler. 

En intens medrivende biografisk oplevelse. HOTEL MUMBAI fokuserer på begivenhederne, der foregik på det legendariske Taj Mahal Palace Hotel, udset som et fremtrædende symbol på Indiens fremskridt og mangfoldighed. I malstrømmen af begivenhederne må mennesker fra mange forskellige lande, kulturer, trosretninger og sociale klasser finde ud af at organisere sig og undslippe på trods af at være i konstant fare.  

Blandt hotelpersonalet er den ansete chefkok Hemant Oberoi og den milde Sikh tjener Arjun, der risikerer alt for at beskytte deres gæster. Mens verdens medier ser med, må et desperat forældrepar foretage utænkelige ofre for at beskytte deres nyfødte barn, mens en stålsat russisk millionær kun virker interesseret i at redde sig selv.

HOTEL MUMBAI trækker publikum ind i epicentret af angrebene og skildrer almindelige mennesker fra alle samfundslag, hvis reaktioner på dette mareridtsagtige scenarie afslører modet og modstandskraften, der forbinder os, når vi har allermest brug for det. Med medrivende og realistiske detaljer skildrer filmen den menneskelighed, der viser sig midt i tragedien.