Olsen Banden ser rødt

Med oplæg, håndmadder og bajere

19. October 2019

Læg i kalender Køb billet
Tidspunkt: Kl. 15.00
Sted: Kunstbiografen Pris: Forsalg: 90 kr.

’Olsen-banden ser rødt’ er dansk film, når den er mest veloplagt: En forrygende cocktail af folkekomedie, kupfilm og helhjertet hyldest til dansk højkultur.
Vi starter med et oplæg om Ouverturen til Elverhøj ved organist og kantor Lasse Toft Eriksen fra Treenighedskirken.
Egon Olsen er blevet bedraget af en adelig forsikringssvindler. Nu vil han dels hævne sig, dels opnå en dusør ved at fremskaffe den kostbare kinesiske Ming-vase, svindelen drejer sig om. Imens er Kjeld og Yvonnes søn Børge blevet voksen og gift med sin lidt klodsede kæreste Fie.
’Olsen-banden ser rødt’ er den ottende og mest populære film i serien – den, hvor trioen bryder gennem kældrene i Det Kongelige Teater, således at larmen fra redskaber, boremaskiner og dynamit nøje er tilpasset ouverturen til ’Elverhøj’. Idéen er tyvstjålet fra Alfred Hitchcocks ‘Manden, der vidste for meget’, men tilføjet en solid dosis gemytlig danskhed af Erik Balling og hans faste medskaber, manuskriptforfatter og scenograf Henning Bahs. Kort sagt en frydefuld kombination af populær genrefilm og national guldalderkultur, der kan gøre selv den mest forbenede kyniker blød om hjertet.
Prisen inkluderer håndmadder og en kold bajer efter filmen.