Bog, Bajer & Bio # 21

The Big Lebowski drink-along

12. December 2019

Læg i kalender Køb billet
Tidspunkt: Kl. 19.00
Sted: Kunstbiografen Pris: Forsalg: 100 kr.

I samarbejde med Cinemateket Præsenterer og Esbjerg Hovedbibliotek inviterer vi til en lidt anderledes omgang Bog, Bajer & Bio.

Bog, Bajer & Bio er et koncept vi kører i samarbejde med biblioteket, hvor vi kobler litteratur og film sammen under et tema. Køb en billet, få den byttet til ½ liter White Russian, så I kan drikke med The Dude under filmen!

Coen-brødrenes mest elskede kultfilm har det hele: Et kuleskørt plot, kostelige karakterer og krøllet dialog. Nyd Jeff Bridges som ’The Dude’, den bowlingspillende, potrygende hippie, som tilfældigvis deler navn med rigmanden Lebowski.
”Ve vant ze money, Lebowski!”. Coen-brødrene leverer (igen-igen) en vanvittig historie fuld af sære eksistenser og elskelige idiotiske indfald. Den midaldrende hippie ’The Dude’ tilbringer det meste af sin rigelige fritid i en bowlinghal sammen med den småpsykotiske Vietnam-veteran Walter (John Goodman) og den ikke alt for opvakte Donny (Steve Buscemi). ’The Dude’ bærer det borgerlige navn Lebowski, og det deler han tilfældigvis med en fed, usympatisk rigmand. På grund af navnefællesskabet bliver han fejlagtigt overfaldet af et par gorillaer, der tilmed tisser på hans gulvtæppe. Opildnet af sine to bowlingkammerater opsøger han den anden Lebowski for at få erstattet sit højtelskede tæppe. Og så har vi for alvor balladen.
Jeff Bridges er fremragende som det overvintrede blomsterbarn, Julianne Moore giver sig fuldt ud som nøgenmaler-furien Maude Lebowski flankeret af Philip Seymour Hoffman, John Turturro og flere andre kendte navne i små glansroller.
Spilletid uden forfilm og trailers: 117 min.