Maja og de sarte sjæle // De lyse timer

Dansk musik på Huset//Esbjerg

8. February 2020

Læg i kalender Køb billet
Musik
Tidspunkt: Kl. 20.00
Døren åbnes: Kl. 19:30 Sted: 1. sal Pris: Forsalg: 100 kr.
I døren: 130 kr.
Forsalg, studerende: 75 kr.
I døren, studerende: 105 kr.

MAJA OG DE SARTE SJÆLE

Maja og De Sarte Sjæle eksisterer i sin helt egen niche i dansk musik. Umiddelbart ren pop og 80’er-poesi om forlist kærlighed med Maja Rudolphs smukke stemme som omdrejningspunkt. Og så alligevel: indslag af mørk og naiv, sønderjysk tristesse giver Maja og De Sarte Sjæle en kant af noget uforklarligt.

Maja og De Sarte Sjæle debuterede i april 2016 med albummet ’Maja og De Sarte Sjæle’ og sangen ” Uden Dig ” blev et af de mest spillede numre i radioen. 

Deres sang, lille turteldue , blev udvalgt af Politiken som en af årets bedste sange i 2016. Politikens musikredaktør skrev bl.a.: ” Når man kan slippe af sted med at synge om at »spise budding og se tegnefilm« i en popvise om forlist kærlighed og få ordet »turteldue« til at klinge i mol, kan man forvandle en popsang til en stille dans på gloser. (…)Maja og De Sarte Sjæle er uden for nummer på den danske popscene.

Efter deres radiohit: ‘ Uden dig ‘ fra 2016 er de tilbage med deres første udspil siden debutalbummet. Sangene ” Christoffer ” og ” Venter på dig ” har fået en større lyd og hurtigere tempo, og tager en tilbage til 1980’ernes sukkerfeber af pastelfarvede synths, fnuglette popmelodier og melankoliens sorte rande under øjnene.

DE LYSE TIMER

De Lyse Timer udgav i 2017, debut albummet “Under En Anden Sol”. Albummet kastede blandt andet singlen “Blodmåne” af sig, som var et hit på P3’s “Det Elektriske Barometer”, hvor nummeret lå på listen i de maximale 8 uger, og blev nr. 1, gentagende gange.

Siden debut-udgivelsen, har bandet, videreudviklet deres lyd, spillet talrige koncerter i det meste af landet, og sideløbende været i studiet, og arbejdet på indspilningerne af den kommende EP “Blanke Blå”, i samarbejde med producer Søren Zahle (Peter Sommer & Tiggerne) i Studio Communale i Skanderborg.

I foråret 2019 blev De Lyse Timer, signet af Target Records, som udgav singlen “Solnedgang”, der fik airplay over sommeren på P4, og vidnede om et band, der fortsat trækker på inspirationskilder fra 80’erne, og kombinerer disse med nyere indie rock traditioner. 

“Blanke Blå” udkommer på 10” vinyl og streaming i maj 2020 på Target Records.