The Lighthouse

Sprog: Engelsk - Undertekster: Dansk

4. March 2020

Læg i kalender Køb billet
Tidspunkt: Kl. 18.00
Sted: Kunstbiografen Pris: Forsalg: 90 kr.

Det er et mandfolkearbejde, men det er også et ensomt arbejde. Fyrmester Thomas Wake (Willem Dafoe) er en erfaren mand, der skal tage vare på fyrtårnet på den stormombruste klippeø ud for Maines kyst. Hos Thomas Wake er der ikke plads til fejl og ikke til lediggang.

Det får hans assistent Efraim Winslow (Robert Pattinson) at føle. Winslow er egentlig skovhugger, men han prøver at få en ny start på livet efter nogle ubehageligheder i sin fortid. Det taler han ikke meget om. Han er i det hele taget en mand af få ord, og udfører tavst opgave efter opgave, som Wake sætter ham i gang med. Han kalker murene, han tætner taget, han slæber kul, skrubber gulve og pudser messing, han renser cisternen og han hælder petroleum på fyrets lys.

Mens Wake slider og slæber med de praktiske opgaver rundt omkring på fyret, passer Winslow sine ensomme pligter dagen lang. Om natten er det så Wakes tur til at passe ilden i fyret. Nat efter nat stiger han op i tårnet, hvor han følger lysets brydning i linsen og bliver suget ind af dets magi.

Wakes besættelse af fyrets lys undrer Winslow, men lidt efter lidt begynder han også at blive draget af lysets magt.

Sådan fortsætter rutinen dag ud og dag ind. Der er kun fyret, arbejdet og de to mænd – hver med deres hemmeligheder. Og med en næsten uendelig tid, indtil der næste gang kommer mennesker ud til fyret.

En nat rammer stormen. Himmel og hav står i et. Fyret skal for enhver pris holdes tændt, men de to mænd bliver fanget i et dramatisk opgør, hvor de ikke holder noget tilbage. Og lyset bliver ved med at kalde.

Spilletid ekskl. trailers og forfilm: 109 minutter

Medierådets anbefaling: Tilladt for børn over 15 år.