Alain Johannes Solo (US)

OBS!! FLYTTET TIL TOBAKKEN

28. May 2021

Læg i kalender Køb billet
Musik
Tidspunkt: Kl. 21.00
Døren åbnes: Kl. 20.00 Sted: 1. sal Pris: Forsalg: 150 kr.

Rocklegende fra Californien besøger Huset

Alain Johannes er et navn som de færreste genkender. Men det aftryk som han har sat på nogle af rockens mest skelsættende albums kender du - hvis du altså har hørt rockmusik de seneste 20 år. Listen af musikere som Alain Johannes har arbejdet med ligner næsten et leksikon over Californisk rockhistorie. Så er han et virtuost multitalent, der udover at udfolde sig mesterligt på en guitar, desuden behersker en næsten uudtømmelig liste af instrumenter.

Den chilensk fødte musiker spillede i hans High School dage sammen med skolekammeraterne Flea, Anthony, Hillel og Jack som alle senere startede RED HOT CHILI PEPPERS. Dernæst dannede han bandet ELEVEN sammen med sin kone Natascha Schneider og Jack Irons og turnerede med bands som PEARL JAM og SOUNDGARDEN. I 1999 begyndte han og konen at arbejde på CHRIS CORNELL´s debutalbum, “Euphoria Mourning”, hvor han udover at bidrage med sangskrivningen også hjalp med alt fra produktion, mix, guitar, bas, vokal, mandolin, klarinet og tabla. Samme år var han involveret i arbejdet på QUEENS OF THE STONE AGE´s debut album ”Rated R” og har siden været mere eller mindre fast samarbejdspartner for Josh Homme og medvirket på albums som QOTSA´s ”Songs for the Deaf”, ”Lullabies to Paralyze”, ”Era Vulgaris” og ”…Like Clockwork”. Efter at have turneret med QOTSA ovenpå albummet “Lullabies to Paralyze” ramte tragedien, da hans kone Natascha Schneider døde af kræft.

I 2016 udkom filmen “Unfinished Plan: The Path of Alain Johannes” hvori man kan høre mange af rockens sværvægtere lovprise Alain Johannes talent og tale om den svære tid efter konens død.

Som turnerende musiker har han turneret med PJ HARVEY, THEM CROOKED VULTURES og QUEENS OF THE STONE AGE og et hurtigt kig på listen af bands han har hjulpet I studiet viser navne som ARCTIC MONKEYS, CHRIS CORNELL, MARK LANEGAN, NO DOUBT, JIMMY EAT WORLD, PJ HARVEY, EAGLES OF DEATH METAL, SILVERCHAIR, QUEENS OF THE STONE AGE, THEM CROOKED VULTURES og UNKLE.

“He made me a better musician” - Josh Homme

“A world that makes sense to me is a world in which Alain Johannes takes the stage” - Chris Cornell

Gå ikke glip af at opleve, når en af rockhistoriens markante skikkelser træder ud af giganternes skygge og ind på Husets scene, hvor han sætter sig alene, med et udvalg af guitarer, og spiller et sæt der giver publikum et blik ind i en af rockmusikkens mest krøllede hjerner. Koncerten bliver den eneste danske koncert på hans tur.