Dangers Of The Sea (DK)

Support: Copius

23. February 2018

Læg i kalender Køb billet
Musik
Tidspunkt: Kl. 21.00
Døren åbnes: Kl. 20:30 Sted: 1. sal Pris: Forsalg: 100 kr.
I døren: 125 kr.
Forsalg, studerende: 75 kr.
I døren, studerende: 100 kr.

Historien om DANGERS OF THE SEA er historien om et band, der var lige ved ikke at blive til noget. Det er ligeledes historien om et band, der har optrådt på Roskilde Festival og SPOT inden udgivelsen af debutalbummet - der i øvrigt er mixet af Nikolaj Nørlund. 

De første spæde skridt blev taget i sommeren 2010, hvor Andreas sendte demoer rundt til en lille håndfuld gode venner og venners venner fra musikermiljøet i København, alle med baggrund i forskellige bands. Jess Jensen (keys), som også spiller i Saybia, og Mike Juel Taagehøj (bas), som spiller i Slaraffenland, var begge to af Andreas’ tætteste venner og havde begge tidligere spillet i andre konstellationer med Andreas. Frederik Teige (guitar) var lige steget af Efterklang-karavanen, efter at have turneret med dem i 31⁄2 år og kendte Mike fra Slaraffenland og Efterklangs fælles turnéer. Rasmus Jusjong (trommer), som også spiller i Folkeklubben m.fl., kendte Frederik helt tilbage fra børnehaveklassen, og de havde praktisk talt lært at spille sammen og begge sunget i Københavns Drengekor.

Til trods for travlhed og andre projekter rev alle en masse tid ud af kalenderen for sammen at isolere sig i trommeslageren Rasmus Jusjongs forældres kælder i Valby og arbejde intenst med at få det nye band op at stå. Andreas skulle lige vænne sig til at stå foran en mikrofon (og i front på scenen), og bandets endelige besætning skulle lige falde på plads, men pludselig gik det stærkt.

“Nu lyder det som om, at jeg er en gammel mand, men min identitet som jazztrommeslager var faktisk så grundfæstet, at jeg i lang tid havde svært ved at se mig selv som andet. På den anden side, måske er der noget med trommeslagere, der i for lang tid har siddet i baggrunden og været gemt lidt af vejen: Pludselig slår lynet ned, og så vil man bare stå helt fremme på scenen og udleve sit eget projekt”.

I starten af 2011 blev DANGERS OF THE SEA udtaget til P3s ‘Karrierekanonen’, og selvom bandet ikke kom i finalen, gav det motivation og en stor lyst til at komme videre ud med musikken.
Bandets lydbillede er præget af den håndspillede og organiske tilgang, som bandet sværger til, og de flerstemmige korvokaler og akustiske guitarer er et gennemgående træk. Det er ikke svært at finde referencer til slut-60ernes og start-70ernes folkrock-scene med navne som Neil Young som største inspiration, men DANGERS OF THE SEA er helt deres egne.

SUPPORT: COPIOUS - der er et orkester, hvor den gode melodi er i centrum. Besætning er flydende og projektet, som har rødder i folk, rock og pop, holder fokus på at sangene er i centrum.  Kernen af orkesteret er venner der har kendt hinanden og spillet sammen i flere år, men som først for nyligt har slået pjalterne sammen i Copious. Copious leverer solide popnumre som leger med grænserne mellem tid og rum. Instrumentale og vokale harmonier skaber rammerne for de personlige minder som sangene kredser om.

COPIOUS består af :

Jacob Tandrup Holm
Marcus Thue Honoré
Mads Bøgh Ulriksen
Julia Lykke Sørensen