DOXBIO - I Fars Hænder

Sprog: Dansk / Undertekster: Ingen

28. February 2018

Læg i kalender Køb billet
Film
Tidspunkt: Kl. 19.00
Døren åbnes: Kl. 18:45 Sted: Kunstbiografen

For 17 år siden blev Svens far, keramikeren Niels, fundet frosset ihjel i en snedrive få kilometer fra deres hjem. Sven har forsøgt at lægge opvæksten med den stærkt alkoholiserede far bag sig, men noget trækker i ham.
Han finder en kasse med breve, afstøbninger og mystiske lydoptagelser, faren har efterladt, og på trods af familiens advarsler begynder han at grave i fortiden. Undervejs bliver det store spørgsmål, Sven må stille sig selv, om han uvidende har fortsat farens indre kamp og er på vej i hans fodspor?

I FARS HÆNDER er en følsom og dramatisk dokumentarfilm om en families skæbne. Instruktør Sven Vinge ønsker at konfrontere sin far med hans alvorlige alkoholmisbrug, men hvordan gør man det, når faren er død? Faren, der var keramiker, blev fundet frosset ihjel, da Sven var 20 år gammel og hans lillebror 19. Han var gået op til en motorvejsstation en vinternat, købt en flaske vodka og faldet om på vej hjem. Sven er nu 37 år og succesfuld filmskaber, men farens misbrug og død kaster fortsat skygger ind i hans liv. Han frygter skæbnen vil gentage sig. Som lillebroren bemærker: ”Du er ængstelig”.