Kajsa Vala

Husets amerikanerdag 2018

28. September 2018

Læg i kalender Køb billet
Musik
Tidspunkt: Kl. 21.00
Døren åbnes: Kl. 20:30 Sted: 1. sal Pris: Forsalg: 100 kr.
I døren: 125 kr.
Forsalg, studerende: 75 kr.
I døren, studerende: 100 kr.

Siden Kajsa Vala sidste år lagde Spot festivalen ned, har hendes navn summet i krogene, og foråretsSiden Kajsa Vala sidste år lagde Spot festivalen ned, har hendes navn summet i krogene, og foråretsturné har skabt opmærksomhed om bandet langt uden for hjembyen Aarhus.

»Det er vidunderligt at mærke et publikum, der bakker så godt op om vores koncerter. Vi får så godrespons og så megen kærlighed tilbage, at det svært ikke at smile hele tiden«, siger Kajsa.

Nu skruer hun yderligere op for musikken. Og det er AMERICANA, hun spiller. En genre, der sjældentsynes at lykkes for andre end netop amerikanerne selv.Med en islandsk mor og en dansk far har Kajsa Valas musik rødderne plantet i den nordiske muld.Men hun har i flere omgange boet i Nashville for at dykke dybt ned i sangskriver-håndværket, og dethar formet hendes eget take på den amerikanske musiktradition. Kajsa har skabt sin helt egen lyd.Hvis man skal placere hende i referencernes land, rammer hun skævt ind et sted imellem AlisonKrauss, Gillian Welch og Cat Power. Kajsa Vala udbygger frygtløst Americana-traditionen medantydninger af pop, en tendens, man for eksempel også hører hos de svenske søstre i First Aid Kit,som heller ikke er bange for at krydse genrer.Kajsa Vala er en fremragende tekstforfatter, en sanselig vokalist og en kvindelig guitarist, der mestrersit instrument, fra akustisk og dobro til en stærk, tung elguitar.

Omkring sig har hun musikerne Anders Thorborg, Astrid Steen Noringriis, og brødrene Nis og KristianHybel. Et tæt sammenspillet hold.I efteråret drager Kajsa Vala og bandet så igen ud på en turné, der fører dem rundt i det meste aflandet.