Rikke Noor + Gurli Octavia

Dobbelt koncert

26. October 2018

Læg i kalender Køb billet
Musik
Tidspunkt: Kl. 20.00
Døren åbnes: Kl. 19:00 Sted: 1. sal Pris: Forsalg: 125 kr.
I døren: 150 kr.
Forsalg, studerende: 100 kr.
I døren, studerende: 125 kr.

Gurli Octavia

Gurli Octavia har med sin New-Folk lynhurtigt markeret sig på den nordiske musikscene, der længe har blomstret med stærke navne som bl.a. Agnes Obel og Júníus Meyvandt. Hun tilbragte de første år af sit liv på landevejen i en hestetrukket cirkusvogn. Opvokset op i en verden fuld af gøglere, opdraget et sted mellem drømme og virkelighed. En opvækst der har sat sit præg på hendes musikalske univers. Hun blev født på den magiske dag dag 8.8.88, hvorfor hun fik navnet Octavia.

På scenen åbner Gurli Octavia op for et eventyrligt, eftertænksomt og til tider brutalt tekstunivers, der leveres med en vibrerende vokal, der ubesværet og melodisk bevæger sig fra at være forsigtig, hæs og skrøbelig til at rumme en urkraftig og løssluppen inderlighed.

Til trods for, at Gurli Octavia stadig er et relativt ubeskrevet blad herhjemme, har hendes single ‘Winter Arrived’ allerede streamet over 350.000 gange på Spotify. Siden hendes debut i 2017 er det gået stærkt, og herhjemme er særligt singlen ”You Lay Low” blevet spillet flittigt på P6 Beat.
I 2017 udgav hun 2 EP’er, Philophobia og Lunacy. Sidstnævnte blev selvfølgelig udgivet på en dag med fuldmåne. I 2018 er hun klar med sin 3. EP og der er varslet en single til sommer.

 Rikke Noor

Bag synonymet R.NOOR finder man Rikke Mølbæk. Det er historien om en rodløs sangskriver, sanger og guitarist født i Ilulissat (Grønland), opvokset i det dansk/tyske grænseland og nu med afsæt i det nordjyske, spået som et af Danmarks mest lovende upcoming artister. Med over 300 koncerter spillet siden 2013, har hun cementeret sig selv som en sangskriver, der mener det mere end almindeligt alvorligt.
Musikken er skrevet ud fra følelserne om ikke at høre hjemme i hverken by eller kærlighed. Sangskrivningen er ærlig og dybtfølt med et tydeligt afsæt i det særdeles veludførte guitarspil - hvilket bla. er ført til titler som “Årets Danske Sangskriver 2013”.  "Akustikkens Sangskriverkonkurrence" i Aarhus, “Årets Nordjyske Sangskriver 2013” og "Band Battle" på Skråen i Aalborg.
Sammen med sit band, som består af Andreas Bek Mortensen på keys/kor, Peter Parmo på bas/kor og Lasse Bruun på trommer/perc, svøbes publikum ind i rejsen mellem de danske stationsbyer og had-kærligheden til de mange yderkanter, Rikke kommer fra. Det er lyden af ærlig, skandinavisk singer/songwriter tradition, hvor spørgsmålene om ophav, tilhørsforhold og drømme, udspilles i takt med det hjerteslag, der får sangene til at leve.