HusetsFilmklub

Husets Filmklub er et lille fællesskab af filmentusiaster som mødes torsdag i de lige uger på Huset Esbjerg for at se nogle gode film sammen i Husets biografsal. Nogle gange snakker vi lidt om filmen bagefter, andre gange drikker vi en lille øl og på andre tidspunkter afvikler vi nogle lidt større event-visninger.

Vi mødes hver anden torsdag klokken 19, og hvis man har lyst, kan man medbringe en film til aftenen. Vi laver en afstemning om, hvilken film, der er mest stemning for at se. Huset har en DVD/Blu-Ray-afspiller til rådighed og ellers kan en bærbar computer tilsluttes via HDMI.

Husk at medbringe den film, du har lyst til at se, i en eller anden form. Det er også helt ok at møde op uden en film, så stemmer man bare med alligevel!

HusetStrikker

Husets strikkeklub er et forum for alle, der elsker at strikke, hækle, brodere eller sysle. Vi holder til i de bløde møbler i Husets Dagligstue hvor vi mødes om kaffe, samtale og håndarbejde.

Vi mødes hver onsdag k. 16 og alle kan være med, uanset om man har strikket siden før man kunne tale eller om man ikke kender forskel på ret og vrang. Der er altid nogen klar til at hjælpe med undslupne masker eller med at komme i gang.

Kanten

Kanten bliver Esbjergs nye kulturfællesskab drevet af foreningen Kanten. Vores vision er at skabe en platform for det kreative vækstlag, som mangler en synlig plads i Esbjergs kulturliv. Gennem denne platform ønsker vi at støtte de fællesskaber der opstår af spirende kreative miljøer.

Kanten vil give det underrepræsenterede vækstlag en scene at stå på – dette gør vi gennem en bred vifte af projekter der bl.a. indeholder events, klubaftener, øvelokaler og et lydstudie

Esbjerg KulturelleUngdomsfond

Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond, også kendt som “KUUF”, giver økonomisk støtte til kulturelle arrangementer lavet af unge ildsjæle.

Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond er klar til at støtte unge ildsjæle i Esbjerg Kommune både økonomisk og via rådgivning. Fondens bestyrelse består blandt andet af fem unge mennesker, som alle ønsker at fremme arrangementer til unge i Esbjerg Kommune.

MagicKlubben

Husets Magic klub er en lille gruppe personer der spiller kortspillet Magic the Gathering. Magic er det originale kortspil der inspirerede spil som Pokemon, Yu-Gi-Oh og Hearthstone.

Selvom det kan virke svært, er det faktisk meget nemt at komme ind i. Vi spiller casual så alle kan være med og selv om du er helt ny så kom endelig og spil med os. Der er altid et deck man kan låne!

Du kan se hvornår vi spiller i vores offentlige Facebook-gruppe.

SkråScene

Skrå Scene er Esbjergs nye samlingssted for nysgerrige musikelskere. I denne sæson byder Skrå Scene på en koncertrække med seks koncerter, som udforsker et todelt koncertformat.

Ud over det traditionelle koncert-element vil der være et samskabende, samtalende eller undersøgende element, som vil udforme sig forskelligt fra koncert til koncert.

StagedEnergy

Denne tekst er på engelsk, da den hovedsagligt henvender sig til engelsktalende.

Staged Energy began as a hobby club founded in 2019. Born from a need among the internationals in Esbjerg for a safe place to express themselves creatively and for the dramatic arts in English. This culminated in a spectacle of laughter in the open air of summer and later, also a spooky fun Halloween event in collaboration with the Esbjerg Newcomer Service.

As part of the cultural life around Huset, today Staged Energy is a place for theatre, improvisation, creative writing, and poetry slam, irrespective of skill level. For those who seek to express themselves creatively, write, direct, act out or share a laugh together with a group or in front of friends and family.

Staged Energy is a place of warmth where stage fright melts.

TværpolitiskUngdom

Vi er Tværpolitisk Ungdom Esbjerg. Vores formål er at fremme interessen for ungdomspolitik i Esbjerg Kommune, og at styrke unges evne og vilje til at tage del i den politiske debat.

Vi ønsker at få unge i tale og styrke dem i deres egne holdninger og standpunkter, samt at udfordre unges etiske, moralske og politiske holdninger gennem stillingtagen til kritiske spørgsmål.

På Huset har vi vores møder, samt foredrag og debatter. På vores Facebookside kan man altid se hvornår vores næste arrangement er. Arrangementerne er ikke på faste tidspunkter.